lørdag den 25. januar 2014

Formål

Formål
Vi har valgt 'Berlinmurens fald' i 1989 som det afgørende øjeblik. Til at beskrive dette øjeblik har vi valgt at oprette en Facebook-side og en blog.

-          Målgruppe
   Vores målgruppe med dette projekt er 1.g’ere, som allerede kender til den kolde krig. Derfor har vi valgt at beskrive datidens øjeblik med moderne kommunikationsmidler, da unge er vant til at bruge sociale medier. 

-          Facebook
   Formålet med Facebook-siden er at skabe et personligt perspektiv på optakten til øjeblikket. Vi har skabt to fiktive unge tyskere, som lever på hver sin side af Berlinmuren. Derved kan man se begivenheden med deres øjne. Vi har bevidst valgt, at det skal være unge mennesker, da vores målgruppe vil relatere bedre til dem.

-          Blogindlæggene
   Vi har naturligvis underbygget vores fiktive statusser med kilder og historiske grundbøger, da vi ønsker, at formålet er, at det bliver brugt som undervisningsmateriale. Derfor har vi oprettet bloggen, som der linkes til ved hver status, hvor den historiske baggrund forklares. Dato på Facebook-statusser og blogindlæg har ikke været mulige at ændre. 

-          Censur
   Vi har ikke kunnet tage højde for den censur, som østtyskerne var pålagt i tiden med Stasi. Desuden var internettet naturligvis ikke tilgængeligt dengang, hvilket også gør, at vores ’tyskere’ har andre muligheder, end man reelt havde.

-          Afgørende øjeblik
   Vi beskriver optakten til Berlinmurens fald, eftersom den forklarer, hvorfor det er, at dette øjeblik er så vigtigt. Det skete nemlig på et (afgørende) øjeblik på trods af optakten og eftertiden. Vi mener, at Berlinmurens fald har formet hele det Europa, vi kender i dag, da det har genforenet øst og vest. Vi vil gerne forklare hvordan og hvorfor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar